Objavljeno: 10. 07. 2015 - 6:43
Mobiderm® - dokazana učinkovitost kod limfedema

Mobiderm® je sustav koji se koristi ispod kompresivnog zavoja i djelotvoran je kod mobiliziranja edematoznog ili otvrdnutog potkožnog tkiva, tako što stvara zone različitog pritiska između kockica pjene i međuprostora. To rezultira sa vrlo brzim smanjenjem limfnog, venskog ili post traumatskog edema.
Mobiderm® je jedinstveni patentirani sustav, koji je djelotvoran, praktičan i udoban. Jednostavno se održava, periv je i lagan, iznimno mekan i može se rezati po potrebi.
Unutar jedinstvenog Mobiderm® sustava nalaze se i razni inovativni kompresivni zavoji, poput pamučnog neelastičnog zavoja, Biflexideal i Biflex kompresivnog zavoja. Također se može ponuditi i raspon rukavica i nogavica za nošenje noću, Mobiderm® standardni rukav i rukavica, kao i raspon proizvoda koje se rade i šivaju po mjeri.

Limfedem i Mobiderm
Limfedem je poremećaj gdje tijelo pravilno ne odnosi tekućinu iz ekstremiteta, npr. ruku, nogu, stopala. To se događa kada limfni čvorovi i njihovi pridruženi limfni kanali su kompromitirani ili uklonjeni – ponekad putem operativnog zahvata.
Stanje se može pojaviti pod djelovanjem nasljednih faktora ili post operativno, međutim najveći riziko pojave ovakvog stanja je kod ljudi gdje su limfni čvorovi odstranjeni kirurškim putem.
Limfedem je stanje koje se može tretirati manualnom limfnom drenažom nakon koje se postavlja Mobiderm kompresivna terapija na zahvaćeni ekstremitet. Točna izmjera Mobiderm zavoja i isporuka adekvatnih rekvizita je važno za pacijentovu ugodu i za učinkovitost sustava i proizvoda.

 
 
  Novosti - Sve