Objavljeno: 23. 11. 2015 - 7:10
Prijelomi: kako ubrzati oporavak

Nakon prijeloma možete ubrzati oporavak korištenjem terapije magnetskim poljem.
Zarastanje prijeloma može biti dugotrajan i težak proces, posebno ako jedan dio ekstremiteta treba mirovati i biti bez opterećenja kako bi se omogućilo osteogenezu i fiksaciju prijeloma koštanih elemenata, te zbog nepostojanja opterećenja što otežava proizvodnju novog koštanog tkiva.
Ovdje, u ovoj osjetljivoj fazi, vrlo je važno da koristite tehniku ​​učinkovitu i neinvazivnu kao magnetoterapija, koja pogoduje stvaranju kalusa.
Ova tehnika, koja se temelji na korištenju magnetskih polja niske frekvencije, stimulira osteogenezu također kroz gips ilil udlagu, bez kontraindikacija je i nema interakcija s bilo kakvim metalnim umecima.


S biološkog gledišta, magnetoterapija ima učinak mobilizacije na ionskoj i molekularnoj razini, koja pogoduje ubrzanju kemijskih procesa u organizmu.
Zapravo magnetska polja prolaskom kroz ljudsko tijelo dosežu koštano tkivo, gdje Piezo-električni učinak i stvaranje mikrostruja stvara stimulaciju osteoblasta koji su odgovorni za regeneraciju koštanog tkiva.
Smanjenje upala i boli je vidljivo nakon samo deset dana liječenja, a rezultati se mogu provjeriti sa denzitometrijom.
Magnetska terapija se nalazi u rasponu medicinskih uređaja s Globus Magnum linijom, koja uključuje i profesionalni uređaje te verzije za kućnu uporabu. Uređaji su sigurni i jednostavni za korištenje zahvaljujući informacijama vidljivim na zaslonu.

  Novosti - Sve