K-Tape seminar - Zagreb 04.-06.10.2019.

Obavještavamo sve zainteresirane da će se od 04. - 06.10.2019. (petak - nedjelja) održati K-Tape seminar.

 

ŠTO JE K-Taping seminar?

K-Taping® seminar obuhvaća osnovne funkcije i djelovanje K-taping-a®. Primjena koja se nauči u trodnevnom seminaru je za primjenu na mišićima, ligamentima, tehnika funkcionalne korekcije i ligamentarne korekcije, te složene tehnike kombiniranih pristupa za složene patologije: Tinitus, migrena, impingement sindrom, thoracic outlet sindrom, trzajne ozljede, astma, skolioza, lumbago, TMJ, sindrom karpalnog kanala, kontuzije prstiju, stabilizacija ručnog zgloba, problematika zgloba kuka, artritis koljena, tendinitis Ahilove tetive, nestabilnosti gležnja, spušteno stopalo i plantarni fascitis, urinarne disfunkcije, menstrualni problemi, prolaps maternice, ožiljci, tehnike za periferne živce, limfna korektivna tehnika, i Cross Taping.

 

TKO SVE MOŽE SUDJELOVATI?

Liječnici, fizioterapeuti (bacc.physioth. i dipl.physioth.), srednji fizioterapeuti, kiropraktičari, osteopati, sportski terapeuti, kineziolozi, kondicijski treneri, maseri i medicinske sestre.

 

DETALJI O SEMINARU

Na K-taping® seminaru polaznici će naučiti četiri osnovne tehnike primjene:

Mišićna tehnika: Funkcionalni poremećaji mišića često uzrokuju disbalans između agonista i antagonista. Mišićne tehnike se koriste za ispravak tih disbalansa. Omogućavaju povratak mišića u normalnu funkciju i ponovno opterećenje mišića te povratak normalnog uzorka pokreta.

Ligamentarna tehnika: Ligamentarna tehnika se koristi kod ozljeda i preopterećenja tetiva i ligamenata. Oslobađa od pritiska i boli, povećava kapacitet opterećenja, što rezultira sa bržim zacjeljivanjem.

Korektivna tehnika: Podijeljena je na funkcionalnu korekciju i korekciju fascije. Funkcionalna korekcijska tehnika se koristi za abnormalne koštane pozicije, poput korekcije abnormalnog položaja patele. Funkcionalna korekcija zahtjeva maksimalni nateg trake prije primjene. Korekcija fascije se koristi za adhezije unutar mišićne fascije, što rezultira u opuštanju fascije i uklanjanju boli.

Limfna tehnika: Limfna tehnika se koristi kada imamo poremećen tok limfe. Ove tehnike podižu kožu. To povećava prostor između kože i potkožnog tkiva, a limfna tekućina može teći lakše izvan intersticijskog prostora natrag u limfni optok.

 

MATERIJAL ZA RAD

Za polaznike je osigurana službena skripta izdana od International K-Taping Academy, prevedena na hrvatski jezik, zalihe K-tape trake za rad na seminaru, međunarodni certifikat, i članstvo na International K-Taping Forum.

 

OSTALE INFORMACIJE

Oprema: Molimo polaznike da dođu sa sportskom odjećom prikladnom za vježbanje postavljanja tape-a (npr. kratke hlače, majica kratkih rukava).

Bodovanje seminara: Odobreno od strane Hrvatske komore fizioterapeuta kao oblik dodatnog usavršavanja.

Raspored i lokacija: Putem e-mail oko 3 tjedna prije početka seminara će polaznici dobiti informacije o točnom početku seminara.

Trajanje: 3 dana, petak – nedjelja 0900-1700h. Dvije 15 minutne pauze i jedan sat pauza za ručak. Ručak nije uključen.

Otkazivanje: Fokus medical d.o.o., službeni zastupnik International K-Taping Academy, zadržava pravo da otkaže seminar uz puni povrat sredstava bez prethodne najave.

 

PRIJAVA NA SEMINAR

Cijena seminara: 3.000,00 kn.

Prijave šaljete na:

k-tape@fokus-medical.hr

stipe.prgomet@fokus-medical.hr

ili pozivom na 098/375-804.

 

Broj polaznika je ograničen.

Prvi put u Hrvatskoj - Mobiderm

Prvi i jedini u Hrvatskoj predstavljamo najnoviji proizvod za liječenje limfedema. 

Mobiderm je medicinsko pomagalo napravljen od kockica spužve zatvorenih između dvije netkane bandaže. Mobiderm  tehnologija se može koristiti ispod obične bandaže  ili ugrađena u mobilizirajuću odjeću. Zahvaljujući razlici u pritisku koju stvara  između potpornog područja i kockica i njihovog okružujućeg područja, poboljšava protok limfe i  optimizira učinkovitost   drenaže. Zahvaljujući učinku na otečeno potkožno tkivo, Mobiderm također omekšava fibriotična ili sklerotična kožna područja.

Pacijenti koji pate od limfodema imaju trajni edem u ekstremitetu što znači oticanje, bol, neugoda, osjećaj težine i smanjenu pokretljivost. Ova patologija ima nekoliko stadija razvoja. Potrebno ju je diagnosticirati što je ranije moguće kako bi se spriječile dermatološke ili funkcionalne komplikacije, kao i psihološki učinak na pacijenta.

Mobiderm Autofit je odjeća u kojoj je već ugrađena Mobiderm tehnologija, koja se može nositi tokom noći za brže i bolje rezultate poticanja protoka limfe, što rezultira smanjenjm oteklina.

Novost u Hrvatskoj: K-Tape for Me

Kineziološka traka sa detaljnim uputama za samostalnu primjenu

Učinkoviti način borbe protiv bolnih stanja. Jednokratna primjena, 100% pamučni materijal, pH neutralno akrilno ljepilo. 

Fokus medical d.o.o. donosi novost na Hrvatskom tržištu. Kineziološka traka provjerene kvalitete je dostupna svima. U vašem domu možete kloristiti materijale koje koriste profesionalni sportski fizioterapeuti. Sa detaljnim slikovnim i video uputama sada je postavljenje trake moguće vrlo brzo i jednostavno.

Potražite u našem K-tape web-shopu.

Stari katalog

Novi katalog cjelokupne ponude Fokus Medical-a je u izradi, ali možete skinuti još uvijek aktualan katalog.

Povodom 25 obljetnice postojanja tvrtke Fokus medical d.o.o., tiskali smo novi katalog proizvoda za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju, ortopedska pomagala i kućnu njegu.

Skinite katalog besplatno na linku niže!

Novi model Genu Dynastab

Ortoza za ligamente koljena sa bočnim zglobnim pojačanjem. Elastično tkanje sa podesivim velkro trakama i udobnim tkanjem.

Karakteristike:

  • Zglob sa dvije osovine
  • Zglob je idealno postavljen na bočnoj strani koljena
  • Fleksibilna  za prilagodbu sa velkro trakama
  • Dobra potpora koljena
  • Jako razstezljivo tkanje (na vrhu ortoze, na vrhu koljena i straga)
  • Prilagodljivi velkro zatvarači
  • Anatomsko tkanje
  • Ugrađeni silikonski umetak za sprječavanje klizanja (održava oblik)
     

Indikacije:
Funkcionalni tretman lakših uganuća.
Potpora nakon operacije i tokom rehabilitacije.
Zaštita nakon početka ponovne aktivnosti nakon ozljede ili operacije.

Veličina / boja:

Univerzalna lijeva/desna

Boja: siva

Pedipro Plus uložak za petni trn

Petni trn ili calcar calcanei nastaje kao rezultat obrane organizma, kada postoji dugotrajno oštećenje ili iritacija hvatišta plantarne fascije na petnoj kosti. Nastankom petnog trna stvara se kalcifikat na hvatištu tetive, kako bi se spriječilo njezino eventualno oštećenje. Kalcifikat s jedne strane sprječava oštećenje hvatišta, no, istodobno vrši pritisak na meko i živčano tkivo i tako stvara upalu i bol u području pete.

Petni trn češće se javlja kod muškaraca, sportaša, osoba koje nose neadekvatnu obuću, kao i kod osoba koje imaju spuštena stopala te posebno, uzdužni svod.

Kada govorimo o liječenju prvenstveno se preporučuje odmor, vježbe za stopala i protuupalni lijekovi te nošenje posebno izrađenih ortopedskih uložaka koji rasterećuju petu i smanjuju pritisak na bolno mjesto. Jedan od preporučenih uložaka je i Pedipro Plus.

Anatomski oblikovani mekani silokonski uložak, koji pruža još veću udobnost na područiju pete sa svojim posebno dizajniranim umetkom u području petnog trna. Antibakterijska površina pruža dodatnu udobnost i higijenu. Debljina uloška je 8 mm.

Iznajmite uređaj za pasivno razgibavanje koljena - Kinetec

U sklopu ponude Fokus medical d.o.o. pružamo vam mogućnost iznajmljivanja profesionalne opreme za vašu kućnu njegu.

Kinetec - uređaj za pasivno razgibavanje kuka i koljena je vrlo praktičan uređaj za kućnu upotrebu. Jednostavan je za korištenje, a ne zauzima mnogo mjesta. Može se primjeniti nakon operativnog zahvata na kuku ili koljenu, ili jednostavno onda kada je medicinski opravdano razgibavanje zglobova bez opterećenja ili snage Vaših mišića.

Najam uređaja se vrši u minimalnom roku od mjesec dana. Kontaktirajte nas na tel. 01/ 555 0 570 ili na info@fokus-medical.hr

Partner za zdravi život
Izrada web stranica :: CMS :: Hosting :: SEO
Medivita RSS: RSS 2.0