Pedipro Plus uložak za petni trn

Medivita noviteti i vijesti

ISO 9001 medicinski proizvodi vrhunske kvalitete Medicinska pomagala odobrio Hrvatski Olimpijski Odbor
Medivita narudžba proizvoda

Pedipro Plus uložak za petni trn

 

Petni trn ili calcar calcanei nastaje kao rezultat obrane organizma, kada postoji dugotrajno oštećenje ili iritacija hvatišta plantarne fascije na petnoj kosti. Nastankom petnog trna stvara se kalcifikat na hvatištu tetive, kako bi se spriječilo njezino eventualno oštećenje. Kalcifikat s jedne strane sprječava oštećenje hvatišta, no, istodobno vrši pritisak na meko i živčano tkivo i tako stvara upalu i bol u području pete.

Petni trn češće se javlja kod muškaraca, sportaša, osoba koje nose neadekvatnu obuću, kao i kod osoba koje imaju spuštena stopala te posebno, uzdužni svod.

Kada govorimo o liječenju prvenstveno se preporučuje odmor, vježbe za stopala i protuupalni lijekovi te nošenje posebno izrađenih ortopedskih uložaka koji rasterećuju petu i smanjuju pritisak na bolno mjesto. Jedan od preporučenih uložaka je i Pedipro Plus.

Anatomski oblikovani mekani silokonski uložak, koji pruža još veću udobnost na područiju pete sa svojim posebno dizajniranim umetkom u području petnog trna. Antibakterijska površina pruža dodatnu udobnost i higijenu. Debljina uloška je 8 mm.

Povezani proizvodi
Partner za zdravi život
Izrada web stranica :: CMS :: Hosting :: SEO
Medivita RSS: RSS 2.0